>Organisatie >Geschiedenis FP

Geschiedenis FP
› Free-Flow Packaging Corporation is door Arthur Graham in 1967 opgericht.

Arthur Graham is een pionier in de industrie van loosefill opvulmaterialen. In 1950 leidde hij het bedrijf Safe-T Pacific Company dat frisdrank benodigdheden, waaronder papieren rietjes, produceerde. Tijdens de productie van deze rietjes ontstond er afval: de uiteinden van de rietjes ("straw ends") van bijna 2cm lang. Graham bood deze "straw ends" aan verschillende lokale bedrijven aan om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Een van de eerste bedrijven die deze "straw ends" gebruikten en testten waren Gumps in San Francisco en Hewlett-Packard in Palo Alto. Dit verpakkingsmateriaal was zo succesvol dat Safe-T Pacific startte met het produceren van “straw ends” om in de vraag te kunnen blijven voorzien.

› Van "straw-ends" naar industriële verpakking

Als gevolg hiervan werd op 1 december 1967 Free-Flow Packaging Corporation opgericht voor het produceren en verkopen van de papieren "straw ends", bekend als FLO-PAK® Loosefill opvulmateriaal.
De loosefill verpakkingsindustrie is geboren.

› Uitvinden van Loosefill…en duurzaamheid

FP International had al een patent op de papieren "straw ends", maar het bedrijf bekeek ook de mogelijkheden om eenzelfde product uit lichtgewicht plastic te fabriceren. In 1968 ontwikkelde het bedrijf een uniek nieuw extractie proces voor het produceren van opvulmateriaal uit geëxpandeerd polystyreen. De holle polystyreenbuis wordt in het midden gekrompen zodat het een 8-vorm krijgt. De onderscheidende 8-vorm zorgde voor zowel de unieke identificatie van FLO-PAK loosefil alsook voor een betere bescherming van het te verpakken product doordat vergrendelingen met andere acht-vormen in een doos mogelijk is.

In 1989 is een recyclingsysteem ontwikkeld dat er voor zorgt dat post-consumenten geëxpandeerd polystyreen (EPS) gebruikt kan worden voor de vervaardiging van FLO-PAK loosefill. FP International is het eerste bedrijf dat gerecycled materiaal tot Loosefill verwerkt, waardoor er een nieuwe industriële standaard is ontstaan.

De recyclingstroom is binnen het bedrijf uitgegroeid van ca. 250.000 KG EPS in 1989 naar 5 miljoen KG EPS per jaar. FP International gebruikt 100% gerecycled materiaal om FLO-PAK Loosefill te produceren. Sinds 1990 hebben wij meer dan 70 miljoen KG EPS - polystyreen gerecycled.

FP heeft internationale erkenning verkregen voor haar unieke polystyreen recycling programma, inclusief awards van de Environmental Protection Agency uit de VS en de National Recycling Coalition, maar ook van vele staat- en lokale milieuorganisaties.

Om groei en productdiversiteit beter te reflecteren, veranderden wij in oktober 1996 de handelsnaam van Free-Flow Packaging International, Inc. naar FP International.

Na de introductie van slechts één product, FLO-PAK loosefill verpakkingsmateriaal, heeft het bedrijf nu uitgebreid tot een hele productlijn. Vandaag de dag biedt het bedrijf een breed scala aan apparatuur en verpakkingsmaterialen, inclusief biologisch afbreekbare producten.

› Overname FP International door Pregis

Pregis en FP International zullen nu verder gaan als één bedrijf. Dit zal ons gecombineerde klantenbestand ten goede komen door goede uiteenlopende oplossingen en een versnelde productontwikkeling te bieden en vooral om tegemoet te komen aan de groeiende verzendingseisen van de e-commercemarkt. Dit versterkt ook aanzienlijk de geografische positie van Pregis binnen internationale markten.FP INTERNATIONAL Kies oplossing logo CentralWeb BtoB performance Ervaar meer