FPI
>Projecten

Projecten
De juiste tests voor het juiste kwaliteitsniveau

Problemen : Kwaliteit betekent continue verbetering met een focus op de behoeften en verwachtingen van de klant
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we steeds de juiste productkwaliteit aan onze klant leveren in de steeds groter wordende behoeften van beschermende verpakkingstoepassingen?

FP INTERNATIONAL Oplossing: De oplossing van FP INTERNATIONAL : Onze projecten zijn meer gericht op de applicaties van het product en de daaraan gekoppelde producttesten die tot uiting komen in onze technische datasheets. Onze testprocedure is uitgebreid en omvatten tests zoals Creep, waar onder belasting de stabiliteit van onze luchtkussens wordt geëvalueerd in tijd. Hierdoor kunnen we onze producten verbeteren die zijn ontworpen voor "langdurig gebruik".

In onze selectie van producten hebben wij configuraties die bestemd zijn voor de bescherming van het product.

De beoordeling van de producten wordt ook gedaan met behulp van een compressie test: een vrije val dart en punctie testen. Dit stelt ons in staat om de impact op de primaire inhoud te valideren en de gevoeligheid voor schade bij impact van een externe kracht te meten.

Bovendien zijn we uitgerust met een testcentrum voor verpakkingen dat ons in staat stelt om valtesten, vibratietesten, applicatie-analyses en impactmetingen uit te voeren met behulp van accelerometers.


RFID herkenning

Problemen : Iedere luchtkussenmachine instellen voor verschillende folietypes door onervaren inpakkers kan leiden tot grote problemen als kussens verkeerd worden gesealed of opgeblazen welke kunnen leiden tot beschadigingen tijdens transport. Hoe kunnen we de machine slim genoeg maken zodat deze automatisch de juiste instellingen pakt, ongeacht de folieconfiguratie die de verpakker nodig heeft?

FP INTERNATIONAL Oplossing: De oplossing van FP INTERNATIONAL: Tijdens de ontwikkeling van de MINI PAK'R kwam de RFID techniek op.

RFID is de afkorting van Radio Frequency IDentification en is een intelligent barcodesysteem.

Wij rusten elke MINI PAK'R & PRO PAK’R rol uit met een RFID-tag die informatie bevat over de optimale sealing temperatuur en de hoeveelheid benodigde lucht. De MINI PAK'R & PRO PAK’R is uitgerust met een RFID lezer en deze leest de tag zodra de rol op de machine is geplaats*t*, die op haar beurt ervoor zorgt dat de juiste instellingen worden toegepast.

Behalve dat deze technologie het gebruik van de machines vereenvoudigd, zorgt het er ook voor dat er geen andere foliesoorten op de machine gebruikt kunnen worden.

MINI PAK'R inflator
MINI PAK'R inflator
MINI PAK'R inflator

FP INTERNATIONAL Kies oplossing logo CentralWeb BtoB performance Ervaar meer