FP International herpositioneert zich | FP INternationnal
> News > FP International herpositioneert zich

FP International herpositioneert zich


4/28/2014

Toekomstgerichte marktoriëntatie voor meer succes

Heerlen - De toonaangevende producent van beschermende verpakkingen, FP International, kiest een nieuwe positie binnen de Europese markt. Ze richten zich sinds dit jaar nog meer op het aantrekkelijke marktsegment van luchtkussenmachines en de bijbehorende folies. “De sector van de luchtkussens kent een continue groei,” verklaart Joost Meijs, European Sales Director van FP International. “Daarom leggen we onze focus op de productie en verdere ontwikkeling van luchtkussensystemen.”

Verpakkingstoepassingen

"50 jaar geleden startte voor ons een veelbelovende toekomst als de uitvinder van de FLO-PAK loosefill verpakkingschips,” zegt Holger Büsing, General Manager Loosefill. “Sindsdien maken wij als bedrijf wereldwijd naam en faam als het gaat om de ontwikkeling van innovatieve beschermende verpakkingsproducten en -oplossingen.” De huidige portefeuille van FP International omvat een breed scala aan duurzame beschermende producten voor bijvoorbeeld opslag en transport. Daarnaast biedt FP International haar klanten oplossingen op maat, waardoor er door hen nog efficiënter gewerkt kan worden. "Tot op de dag van vandaag is er één ding niet veranderd: onze focus is en blijft gericht op onze klanten en hun behoeften. Zij bepalen de markt, waar wij ons op aanpassen als bedrijf,” vertelt Holger Büsing. “Net als de meeste succesvolle bedrijven werken wij voortdurend aan nieuwe producten en diensten, zodat we de immer veranderende behoeften van de markt een stap voor zijn en zo onze klanten voorzien van de beste oplossingen.”

Nieuwe focus op het gebied van luchtkussens

FP International verwacht een eveneens succesvolle toekomst door te streven naar de beste service voor haar klanten en vooruitstrevende producten te bieden. Het bedrijf is in 2014 onderverdeeld in twee bedrijfssegmenten. "Terwijl de vraag op het gebied van loosefill verpakking de afgelopen jaren is gedaald, is de markt van de luchtkussensystemen gestaag gegroeid," vertelt Joost Meijs “Niet zo verwonderlijk dat wij ons vanaf dit jaar juist op dit marktsegment richten." Het tweede kerngebied omvat de loosefill afdeling van het bedrijf, waarbij de productie alleen nog in fabrieken in Nederland en Duitsland plaatsvindt. Vanuit daar levert FP International aan heel Europa. "De bedrijfstak met de verpakkingschips is nog steeds een belangrijke pijler van FP International, " zegt Holger Büsing "Deze nieuwe structuur stelt ons in staat de verschillende Europese markten optimaal te bedienen," vult Joost Meijs aan.

Pioniersrol

Met de parallelle introductie van een nieuwe, innovatieve generatie verpakkingsmachines onderstreept FP International ook haar pioniersrol op het gebied van technologie en service. "De nieuwe apparaten maken het dagelijkse werk van onze klanten aanzienlijk makkelijker en bieden vele extra's en functies die zijn weerga in de markt niet kennen", legt Joost Meijs uit. "We hebben gekeken naar de know-how van de vorige modellen, maar ook naar de vragen van onze klanten geluisterd. Op deze manier hebben we innovatieve en toekomstgerichte machines ontwikkelt die het uiterste bieden in betrouwbaarheid en klantgerichtheid."

FP INTERNATIONAL Kies oplossing logo CentralWeb BtoB performance Ervaar meer