Pregis sluit definitieve overeenkomst voor aankoop FP International | FP INternationnal
> News > Pregis sluit definitieve overeenkomst voor aankoop FP International

Pregis sluit definitieve overeenkomst voor aankoop FP International


6/26/2018

Pregis
Pregis
DEERFIELD, Illinois, 19 juni 2018 /PRNewswire/ -- Pregis LLC, een toonaangevende fabrikant van innovatieve beschermende verpakkingsmaterialen, equipment en oppervlaktebescherming, heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Free-Flow Packaging International, Inc. (FP International) aan te kopen. Naar verwachting zal de aankoop in de komende weken worden afgerond, nadat aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden is voldaan en een evaluatie van de regelgeving heeft plaatsgevonden.

"De aankoop van FP International is voordelig voor ons gecombineerde klantenbestand doordat we een uitgebreid assortiment aan verschillende oplossingen kunnen aanbieden, gecombineerd met een snellere productontwikkeling. Daardoor kunnen we het hoofd te bieden aan de groeiende e-commerce gerelateerde verzendingseisen. Tegelijkertijd versterkt dit de geografische positie van Pregis in nieuwe internationale markten ter ondersteuning van onze mondiale groeistrategie," zei Kevin Baudhuin, voorzitter en algemeen directeur. "Voorts kijken wij ernaar uit om de uitzonderlijke professionals van FP welkom te heten in het team van Pregis. Onze culturele overeenstemmingen zullen onze toekomstige groei een boost geven."

FP International heeft 50 jaar ervaring in het leveren van een ruim assortiment aan verpakkingsoplossingen. Een aantal van de bekendste merken zijn MINI PAK'R®, PRO PAK'R® en POWER PAK'R® en veel andere beschermende verpakkingsproducten. Het bedrijf is in 1967 opgericht door Arthur Graham, pionier in het gebruik van loosefill als beschermend opvulmateriaal. In de afgelopen twintig jaar heeft FP International een evolutie doorgemaakt van een bedrijf dat één product aanbiedt tot een toonaangevende leverancier van beschermende verpakkingsoplossingen met internationale activiteiten.

De voorzitter van FP International, Joe Nezwek, zei, "Wij zijn verheugd dat wij onderdeel worden van het groeiende assortiment aan verpakkingsoplossingen van Pregis. FP zet zich al 50 jaar in voor innovatie en een buitengewone dienstverlening en dankzij deze overname kunnen wij dit verder voortzetten. Als één bedrijf kunnen wij onze inspanningen om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen versnellen."

Het hoofdkantoor van FP bevindt zich in Fremont, Californië, en het bedrijf heeft vijf productiefaciliteiten—twee in de Verenigde Staten en verder in Duitsland, Frankrijk en Nederland—en 360 werknemers. Pregis is van plan om zijn productieactiviteiten voort te zetten op deze plaatsen.

FP International is de zesde aankoop van Pregis in de afgelopen vier jaar onder eigendom van Olympus Partners. De andere vijf zijn Rex Performance Products, Sharp Packaging, het beschermfoliebedrijf PolyMask van 3M Company, Easypack dat beschermende verpakkingssystemen voor papier produceert en Eagle Film Extruders.

Over FP International
FP International ging 50 jaar geleden toevallig aan de slag met een partij afgedankte frisdrankrietjes. Sindsdien is FP International uitgegroeid tot een mondiale leider op het gebied van innovatieve beschermende verpakkingsproducten en -systemen. Tegenwoordig is het bedrijf bekend als fabrikant van geavanceerde productdesigns met een uitstekende klantgerichte cultuur en een baanbrekende technologie. FP International is verpakkingsoplossingen aan uiteenlopende industrieën, van auto's tot speelgoed. Verdere informatie over FP International vindt u op www.fpintl.com, www.minipakr.com.

Over Pregis
Pregis LLC is een klantgerichte aanbieder van oplossingen op het gebied van innovatieve beschermende verpakkingsmaterialen, equipment en oppervlaktebescherming. Als een materiaal neutraal bedrijf werkt Pregis samen met zijn klanten aan het vinden van de beste oplossing voor hun zakelijke uitdagingen. Pregis levert producten aan tal van klanten en industriële marktsegmenten, waaronder de voedingssector, farmaceutische industrie, gezondheidszorg, medische apparatuur, landbouw, e-commerce, detailhandel, automobielindustrie, transport, meubilair, elektronica, bouw, constructie en militaire/ruimtevaartindustrie. Meer informatie over Pregis LLC vindt u op www.pregis.com.

FP INTERNATIONAL Kies oplossing logo CentralWeb BtoB performance Ervaar meer