Milieu

Duurzaam verpakken

Onder duurzaamheid verstaan wij het integreren van economische, ecologische en sociale dimensies op de lange termijn. Met onze inzet voor het milieu willen we de ecologische impact van onze producten, diensten en activiteiten verminderen waardoor zowel FP International als onze klanten duurzamer kunnen opereren.

Door onze investeringen in wetenschap en innovatieve technologiën, hebben we producten gecreëerd die klanten en consumenten zien als de standaard en als duurzaam leiderschap.

In deze sectie vindt u alle relevante elementen waar onze duurzame politiek op gebouwd is. Van internationale richtlijnen tot en met praktische presentaties en diagrammen.


Duurzaamheidsmodel

Ons ontwikkelingsproces wordt ondersteund door het duurzaamheidsmodel. In dit model kan duurzaamheid niet los worden gezien van de sociale, ecologische en economische aspecten van een verpakkingsproduct.

Kortom, duurzame verpakking is een product dat zowel milieuvriendelijk, sociaal aanvaardbaar als economisch aantrekkelijk is voor fabrikant en gebruiker.

  • Sociaal = Mensen
  • Milieu = Planeet
  • Economisch = Winst & Kwaliteit

Dit duurzaamheidsmodel is de hoeksteen voor alle producten en oplossingen die wij in de markt hebben ontwikkeld en geïntroduceerd.


Duurzaam Bedrijf

Wij geloven dat duurzame producten alleen door een duurzaam bedrijf geïntroduceerd kunnen worden. Enkele voorbeelden van FP's duurzame initiatieven die voldoen aan de huidige en toekomstige eisen.

  • Eerste producent van loosefill gemaakt van 100% gerecycled materiaal
  • Wij recyclen wereldwijd jaarlijks 4400 ton PS
  • Gebruik van inkten op waterbasis en gerecyclede kernen & dozen
  • Nauwe samenwerking met de RPE & rPS leveranciers
  • REACH conformiteit

EU Regelgeving

Duurzaamheid is opgenomen door de internationale wet-en regelgevende instanties. De volgende punten zijn de belangrijkste richtlijnen die zijn gemaakt met betrekking tot de verpakking:

Al onze producten voldoen aan de relevante Europese richtlijnen en verordeningen.


Less is more

Dit is ons antwoord op de belangrijke vraag hoe het groeiende aantal pakketten duurzaam kan worden verzonden.

We doen dit door slim gebruik te maken van lucht. Onze beschermende verpakkingen bestaan uit 99% lucht en de resterende 1% is volledig recyclebaar materiaal. FP International is de expert op het gebied van luchtkussens, die uw verpakkingsproblemen oplost door uw verpakkingssnelheid te verhogen en door verpakkingsmateriaal, transportkosten, opslagruimte en retouren door beschadigingen te verlagen. Onze luchtkussens zijn de perfecte manier om uw totale verpakkingskosten te beheersen.

Ga naar voor meer informatie over duurzaamheid naar www.fp-sustainability.eu


Duurzame producten


Ons volledige assortiment folies voldoet aan de Europese normen op het gebied van verpakking en verpakkingsafval (EN 13427). Bij FP International werken we aan het verduurzamen van onze producten op een economische en milieuverantwoorde manier:

RECYCLEBAAR: De FP-producten zijn 100% recyclebaar.

LICHTGEWICHT: 98% van onze producten is lucht, voegt geen extra gewicht toe aan uw pakket, verminderd transportkosten en uitstoot van koolstof.

EN13427 conform: onafhankelijk beoordeeld door het instituut PIRA.

EUROPA: Alle door FP geproduceerde folies voldoen aan de betreffende Europese milieurichtlijnen, die in alle EU-lidstaten van toepassing zijn.

ROHS gecertificeerd

FP INTERNATIONAL Kies oplossing logo CentralWeb BtoB performance Ervaar meer